Foredrag fredag 17. nov. 2017

Microsoft Word - Fredags Overskrift.docx

 

Sophia Seminariet inviterer til fredagsforedrag den 17. november kl. 17.00 ved seminarielærer Anders Høier:

”Steiner-pædagogik er jegets pædagogik”

For snart 100 år siden blev ”jegets pædagogik” født. ”Jeg” er det lille ord, som vi alle bruger hver dag, og som kendetegner det menneskelige i os – det jeg, som f. eks. dyr ikke har. De kan derfor ikke ændre sig, men højst dresseres, og det kun indtil kønsmodningen!
Jeget har sit virke i sjælen og forbinder sig efter særlige rytmiske lovmæssigheder med sjæl og krop. Denne udvikling kan og bør understøttes, hjælpes og fremmes, så mødet med andre mennesker, naturen og livet bliver et personligt frit moralsk anliggende!
– Hvordan kan pædagogik blive jegets fødselshjælper?
– Hvordan forvandler vores jegbevidsthed sig?
– Hvad er jeget, og hvor finder jeg det?

Alle er hjertelig velkommen

Fredag den 17. november kl. 17
Vidar Skolens Eurytmisal
Brogårdsvej 61, 2820 Gentofte
Fri entré til foredraget